ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Başkan Kılıç ; Bizim önceliğimiz diye bir lüksümüz yoktur

 

15 Ekim 2024 11:52
Başkan Kılıç ; Bizim önceliğimiz diye bir lüksümüz yoktur

 

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, Malatya’da yaşayan her vatandaşın ,her ferdin yaşadığı her sorun mutlaka önceliklidir ve bizim kendimize öncelik belirlemek gibi bir lüksümüz yoktur dedi.

 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’nın yıkıma en çok uğrayan iller arasında ikinci sırada olmasına rağmen,özellikle birileri tarafından bu yıkımın görünmemesi ve bilinmemesi için üstün bir gayret sarf edildiğini hayretler içerisinde izlemiş ve buna tepki göstermiştik diyen Başkan Kılıç, “Aradan geçen bunca zaman sonrasında da Malatya’nın maalesef üvey evlat muamelesi gördüğünü yine aynı hayretle izliyoruz “ dedi.

Bir çok il neredeyse konutların tamamına yakını teslim etmiş, işyerlerini teslim etmişken bizim ilimizde yıkımların bile devam etmesi, bir çok binanın enkazının yerinde durması,daha yıkılacak onlarca binanın var olması, bir çok binanın da akibetinin muallakta olması kabul edilemez olduğunu söyleyen Başkan Kılıç ; “ 21 metre kareye mahkum edilen vatandaşlarımız,ilkel bir yaşam sürmek zorunda bırakılıyor. Kolay olmadığını biliyoruz, elbette yıkımlar çok,elbette zaman alacak ama bu kadar da olmaz,olmamalı. Çarşı merkezinin inşası bile çok ağır ilerliyor. Kışla caddesinde yıkımlar devam ederken,Saray Mahallesi, Akpınar,Niyazi Mısri, Cezmi Kartay gibi Malatya’nın kilit mahalleleri maalesef kendi kaderine terk edilmiş gibi. İnşaatların yapımı çok ağır ilerliyor. “ dedi.

 TESLİM EDİLEN KONUTLARIN SORUNLARI HAD SAFHADA

 

Malatya’da teslim edilen deprem konutlarının alt yapı sorunlarının henüz çözülemediğini belirten Başkan Kılıç “ Sırf iş yapılıyor gibi gösterilmek için oturuma müsait olmayan konutların anahtar teslim törenleri yapılıyor. İkizce’de ,Çamurlu’da , Gelincik Tepe’de üst katlara su çıkmıyor, konutların eksikleri var, kanalizasyon ve enerji problemi var.Bunları gidermeden nasıl anahtar teslim töreni yaptınız. Kış yaklaştı ve kapıya dayandı ve vatandaşlarımız bir kışı daha konteynerde yaşamak zorunda kalacak. Böyle devam ederse daha birkaç kışı daha konteynerde yaşayacaklar gibi. 21 metre kare konteynerde 4-5 kişinin yaşadığını görüyoruz. Çocuğu olan var, yaşlı ve hastası olan var. Okullar açıldı ve bu çocukların sağlıklı bir şekilde ders çalışacakları ortamları yok “ dedi.

 ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR

Malatya’da bir çok esnafın can çekiştiğini söyleyen Başkan Kılıç,buna acil çözümler bulunmalı diyerek;” Esnafımız kalkınmadan,ayağa kalkmadan, ekonomi düzelmez,şehir ayağa kalkamaz. Siftah bile yapamayan esnaf vergi ve SSK ,Bağ-Kur borçlarıyla boğuşuyor. Evine ekmek götüremeyen esnaf bu borcu nasıl ödesin. Mücbir Sebep,odalarımızın baskıları sonucu birkaç uzatılıp duruyor. Bu kısa süre esnafı iyice bunaltıyor zaten. Mücbir sebep en az 2 yıl uzatılmalı, esnafa faizsiz veya düşük faizli uzun vadeli destek kredisi verilmelidir. Bu krediler verilirken de vergi dairesine kayıtlı olması yeterli görülmeli ve esnafı sıkıntıya sokacak ekstra kriter öne sürülmemeli “ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.