ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

FİTNESS SALONU YÜZLERCE ENGELLİ BİREYE HİZMET VERİYOR

 

14 Ekim 2024 14:26
FİTNESS SALONU YÜZLERCE ENGELLİ BİREYE HİZMET VERİYOR

• Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’nde yüzlerce engelli birey Fitness Salonu’nda spor yaparak sağlıklarını koruyor, eğleniyor ve motive oluyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi Fitness Salonu, engelli vatandaşlar ile engelli yakınlarına hizmet veriyor.

Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi Fitness Salonundan istifade eden engelli bireyler bu merkezde sosyalleşip, fiziksel ve ruh sağlıklarına iyi gelen aktivitelerde bulunuyorlar. Engelli bireylere yönelik olarak hizmet vermekte olan Fitness Salonu’nda 2024 yılı içerisinde 714 engelli birey ücretsiz olarak faydalandı. Fitness Salonu’nda spor yapan engelli bireyler bu süre zarfından sosyal hayatlarındaki değişikliğin yanında özellikle kas-iskelet sistemlerinin güçlenmesi ile birlikte stabilizasyon ve denge aralığını yükseltirken kardiyovasküler sistemlerini de aktif şekilde çalıştırma fırsatına da kavuşmuş oluyorlar.

Fitness Salonu’nu aktif bir şekilde kullanıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkezden istifade ettiğini belirten Erdal Çolak, “Geçirmiş olduğum bir rahatsızlık sonucunda sol tarafımda hissiyat yoktu. Fizik tedaviye başladım. Bu merkezin fitness salonunu kullanarak çalışmalar gerçekleştiriyorum. Bu imkânı bizlere sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Fitness Salonu’nun faydasını gördüğünü ifade eden Arif Tamas ise, “Yaşadığım bazı rahatsızlıktan dolayı her iki dizimi de kaybettim. Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu bu tesislerin faydasını gördüm. Büyükşehir Belediyesinin bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.