ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vali Ersin Yazıcı Jandarma Teşkilatının 185. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programına Katıldı

 

14 Haziran 2024 07:50
Vali Ersin Yazıcı Jandarma Teşkilatının 185. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı’yı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın ve beraberindeki heyet, Jandarma Teşkilatının 185. yıl dönümü münasebetiyle ziyaret etti.

Malatya Park Avm’de, Jandarma Teşkilatının 185. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Tanıtıcı Stant ve Fotoğraf Sergisinin açılışını yapan Vali Ersin Yazıcı, daha sonra İl Jandarma Komutanlığında, Jandarma Teşkilatının 185. kuruluş yıl dönümü kutlama programına katıldı.

Programa; 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Yeşilyurt Kaymakamı Kusal Baytak,İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve İl Jandarma Komutanlığı personeli katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; kutlama mesajlarının okunması, Jandarma Genel Komutanlığının tarihçesinin anlatılması ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasıyla devam etti.

Programda Vali Yazıcı “185 yıllık gururumuz ve Türkiye Cumhuriyeti devleti İnşallah kıyamete kadar var olacaktır. Bu güzide teşkilat onurumuz, gururumuz olmaya devam edecektir. Türk jandarması hırsıza, arsıza ve suç işlemeye niyeti olanlara korku, vatandaşlarımıza da güven veren bir teşkilattır. Görevde bulunduğum süre içerisinde jandarmanın gelişimini bizatihi müşahede ettim. Jandarmamız, polisle birlikte çağın koşullarına uygun olarak hem araç gereç hem de kadrosunu dünya standartlarına uygun hale getirmeyi başardı. Şu anda Türk jandarması, Jandarma teşkilatı olan ülkeler içerisinde parmakla gösterilen örnek bir teşkilattır. Bundan sonra da aynı hızla ve aynı vizyonla bu ülkeye, bu millete bağlılıklarıyla yollarına devam edeceklerdir. Bu yolda, Türk milletinin her daim sevgisini, alkışını ve övgüsünü almaya devam edeceklerdir. Türk milletinin, başta ordumuz olmak üzere üniformalı mesleklere olan saygısı, hürmeti güveni hiçbir zaman değişmedi. Kıymetli mesai arkadaşlarım, sizler üzerinizde taşıdığınız üniformanın o gururunu yaşarken, aynı samimiyet ve aynı heyecanla kanunlara bağlı olarak görevinizi ifa etmeye, güven vermeye devam edeceksiniz. Buna olan inancım tamdır. “dedi.

Jandarma Genel Komutanlığınca düzenlenen şiir yarışmasında ve Malatya İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödüllerinin verilmesinin ardından program, Jandarma Marşı’nın okunmasıyla program, sona erdi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.