ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

100ümüz Bilimle Gülüyor TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Açılış Programı

 

06 Haziran 2024 06:02
100ümüz Bilimle Gülüyor TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Açılış Programı

Vali Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) düzenlenen “100ümüz Bilimle Gülüyor TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri” açılış programına katıldı.

Açılış programına Vali Yazıcı’nın yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, kurum müdürleri, Proje Yöneticisi Halime Araz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan bilim şenliği programında konuşan Vali Yazıcı; “Şunu biliyoruz ki biz büyük bir devlet ve milletiz. Türk gençliğine, imkân ve fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini son yıllarda tüm dünyaya gösterdik. Bizim gençlerimiz her şeyi üretebilir ve yapabilir. Her yıl bu tarihlerde benzer etkinliklerle çocuklarımıza imkân tanıyan, öğrencilerimizde ilgi ve merak duygusu uyandırarak, deneme-yanılma yoluyla öğrenme ortamı sağlayan bilim şenliği organizasyonuna katkı sunan başta Büyükşehir Belediyemize üniversitelerimize, diğer kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kazım Karabekir İlkokulu öğrencileri tarafından koro dinletisi gerçekleştirildikten sonra Vali Ersin Yazıcı tarafından, atölye odalarının açılışıyla birlikte icatların sergilendiği atölyeler gezilerek program sona erdi.

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.