ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Keskin, “Deprem bölgesindeki esnafın tüm vergi ve primleri 2 yıl silinmeli”

 

05 Haziran 2024 09:43
Keskin, “Deprem bölgesindeki esnafın tüm vergi ve primleri 2 yıl silinmeli”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Depremden direkt olumsuz etkilenerek iş yapamayan tüm esnafların sorgusuz ve sualsiz bir şekilde 6 Şubat tarihi itibariyle en az 2 yıl süreyle tüm vergi ve sigorta prim borçları silinmelidir.” dedi.

 

ESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Yeşilyurt  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Taşdemir, Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Taner Kılınç  ve Oda Başkanları ile birlikte Çırmıhtı ve Gündüzbey’de faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

 

-“Yeni Malatya’ya değerler katacak projeleri gerçekleştirmeliyiz”

 

Tek tek işyeri veya konteynerlerde bulunan esnafları ziyaret ederek sohbet ederek, sorun ve talepler için istişarelerde bulunan Başkan Şevket Keskin, “Yerel seçim süreci tamamlandı. Belediye başkanlarımız ve kamu kurumlarımız ile karşılıklı dayanışmayla, depremde çökmüş olan Malatya’da hayatı kolaylaştıracak çözümler üreterek, Yeni Malatya’ya değerler katacak projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

 

-“Deprem bölgesindeki esnafın 2 yıl vergi ve sigorta primleri silinmeli”

 

6 Şubat depremlerinin en mağdur kesiminin esnaf camiası olduğunu belirten Keskin, “Depremlerin en mağdur kesimi esnaf olmuştur. Çünkü esnaf evini, işyerini ve yılların birikimi olan tüm sermayesini kaybetmiştir. 6 Şubat’tan itibaren vergi ve sigorta primleri sürekli öteleniyor. Bu çok yanlış. Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki işyeri ve evi yıkılan, depremden direkt olumsuz etkilenerek iş yapamayan tüm esnafların sorgusuz ve sualsiz bir şekilde 6 Şubat tarihi itibariyle en az 2 yıl süreyle tüm vergi ve sigorta prim borçları silinmelidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin tüm bakanları depremleri “Asrın felaketi” olarak nitelendirmiştir. Asrın felaketinin faturası küçük esnafa fatura edilmemeli. Malatya’da yaklaşık 3 bin esnaf konteyner verilmiştir ve bir çoğu iş yapamıyor, halen sırada yaklaşık 5 bin esnaf konteyner bekliyor. 16 aydır konteyner verilmemiş olan esnafın vergi ve sigorta primleri saat işler gibi deftere işliyor. Peki bu adil mi? Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda destek ve müjde bekliyoruz.” İfadelerini kaydetti.

 

Keskin, “Esnaf ve Sanatkar Odalarına deprem bölgesindeki esnafın yıllık aidat borcu konusunda hükümetimiz tarafından yüzde 24 oranında gecikme zammı uygulaması getirilmiştir. Esnaf kuruluşları olarak gecikme zammına karşıyız, ancak sisteme otomatik olarak yüklendiği için engel olamıyoruz. Bu konuda deprem bölgesinde esnafların iş ve işlemler içini gecikme zammı alınmamalı.” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.