Turgut YAMAN Editör/Yazar

Ahh Malatyam!Vahh Malatyam Seni Ne Hale Getirdiler!?

14 Haziran 2024 19:48

Birgün Malatya böyle olacak deselerdi...Onlara inanmak ne kelime...Rüyamda görsem inanmazdım...

Birgün Malatya böyle olacak deselerdi...Onlara inanmak ne kelime...Rüyamda görsem inanmazdım...

Malatya’da yaşanan deprem sonrası, birçok temel ihtiyacın fiyatlarında belirgin bir artış gözlemlendi. Bu durum, bölgede yaşayan insanların günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkiliyor. Deprem, sadece binaları ve altyapıyı değil, aynı zamanda ekonomik dengeleri de sarsmış durumda. Özellikle gıda,barınma ve diğer temel mal ve hizmetlerde fiyat artışları yaşanıyor. Bu artışlar, depremzedelerin zaten zor olan yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

Deprem sonrası oluşan bu fiyat artışlarının birçok nedeni bulunuyor.Bunlardan bazılarının sebebi serbest piyasa gibi davranan kurumların halkın durumunu görmezden gelip karar vermelerinden kaynaklı oluyor.Taksi zammı,kuaför ve fahiş ev kira fiyatları vb.

El insaf diyoruz!
Yapmayın etmeyin diyoruz!Dinleyen yok! Fütursuzca,deprem sonrası zor koşullarda hayatını devam ettirmeye çalışan vatandaşları iyice bunaltıp depresyona sokuyorlar...

Malatya'dan bunalıp hanımla bir Elazığ'a gidelim dedik.İyi ki gitmişiz...Gezdiğimiz alışveriş yerlerinden tutunda yemek yediğimiz restaurantlara kadar herşeyin bir bir kıyaslamasını yaptık arada ki farkı görünce zoraki olmasa 1 dakika Malatya da yaşanmaz diyip üzüle sıkıla geri döndük.

Malatya Büyükşehir statüsünden düşüyor haberleri geldi kulağımıza düşmesi yarar mı?Zarar mı? Hepbirlikte göreceğiz.

Deprem sonrası karışıklığı ranta çevirenler yüzünden,bilinçli ve bilinçsizce yaşam koşullarının zorlaştırılması ile zorunlu göçe zorlandı vatandaşlar...Doğal olarak nüfusta epey bir azalma yaşandı.

Bu zor dönemde, hem devletin hem de sivil toplum kuruluşlarının desteği büyük önem taşıyor. Acil yardım ve destek programları, depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam standartlarını bir nebze olsun iyileştirmek için hayati önem taşıyor. Uzun vadede ise, yeniden yapılanma ve ekonomik toparlanma sürecinin hızlandırılması gerekiyor. Malatya halkının bu zorlu süreci atlatabilmesi için dayanışma ve yardımlaşma ruhu içinde hareket edilmesi şart...

Vesselam...

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

Mücbir Sebep Sadece TSO'nun Meselesi mi?
09 Ağustos 2024 19:48

İtrail Terör Devleti Kan Dökmeye Devam Ediyor..!
05 Haziran 2024 19:48

Malatya ve Deprem Sonrası..!
23 Mayıs 2024 19:48

MALATYA'DA GÖNÜLLÜLÜK ve EXPO 2028
19 Aralık 2022 19:48

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ POPİLASYONU
14 Kasım 2022 19:48

Belediye İhbar Hatları
06 Kasım 2022 19:48

Eşref Gidince İnsan Olur Mahluk
04 Ekim 2022 19:48

Tüm Yazılar