Toplantıya Vali Yavuz’un yanısıra; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Vali Yardımcıları Reşit Özer Özdemir ve Talat Tabur, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, İnönü Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad, Yeşilyurt Belediye Başkan V. Sabri Akın, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. Metin Ünlü, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Hanifi Gül, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mükremin Yağbasan, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, “Bugün, Malatya için önemli bir etkinlik olan Kariyer Fuarı hazırlıkları kapsamında bir aradayız. Kamu kurumlarımız arasında iş birliğini ve koordinasyonu daha etkili hale getirmek, fuarın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken adımları atmak amacıyla bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz.
Kamu kurumlarımızın yanı sıra özel sektör temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşecek olan bu etkinlik, Malatya’mız ve ülkemiz adına önemli kazanımlar sağlayacaktır. Kariyer fuarı, gençlerimize iş gücü piyasasında daha güçlü kariyer fırsatları sunmak ve vatandaşlarımızın kamu sektörü hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak adına kritik bir rol oynayacaktır.
Bugün burada, kamu kurumlarımızın yetkilileri olarak bilgi ve tecrübelerimizi paylaşarak daha verimli ve etkin bir iş birliği modeli geliştirme imkânı bulacağız. Bu toplantı aynı zamanda uluslararası iş birliklerini güçlendirmek, bilgi paylaşımını artırmak ve kamu sektöründeki insan kaynakları politikalarını daha sağlam bir temele oturtmak için önemli bir fırsat sunmaktadır.
Valiliğimizin ve diğer kamu kurumlarımızın desteğiyle inşallah Malatya’mız ve ülkemiz için faydalı bir etkinliği hep birlikte hayata geçireceğiz. Amacımız, gençlerimizi daha güçlü kariyer fırsatlarıyla buluşturmak ve kamu-özel sektör iş birliğini geliştirerek hizmet kalitesini artırmaktır.
Toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizin verimli geçmesini diliyor, basın mensuplarımıza da desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Hepinize saygılarımı sunarım." dedi.
Toplantının ardından fuarın hedefleri ve detaylı hazırlık süreçleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Fuarın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için yapılması gereken adımlar ve kurumların katkı sağlamak için atacakları adımlar üzerinde görüş alış verişi yapıldı.
2025 Yılı İpekyolu Kariyer Fuarı;
24-25 Nisan 2025 tarihlerinde İnönü Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecektir. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından başlatılan Bölgesel Kariyer Fuarları, üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ile meslek odalarının işbirliğiyle gerçekleştirilen önemli kariyer etkinliklerindendir.
Bu yıl "Yetenek Her Yerde" temasıyla yapılacak olan fuar, öğrencilere iş hayatını tanıma, istihdam edebilme yeteneklerini artırma ve sektörel bilgiler edinme imkânı sunmayı amaçlamaktadır.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Huzur Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, etkinliğin paydaş üniversiteleri olarak yer almaktadır.
İpekyolu Kariyer Fuarı'nın Temel Amaçları;
Ø Kariyer Yönlendirmesi: Öğrencilere kariyerlerine yönelik rehberlik sağlamak.
Ø İstihdam Olanakları: Öğrencilerin sektörel iş fırsatlarını değerlendirmeleri.
Ø İlgi Alanı Seçimi: Öğrencilerin kişisel ilgi alanlarına uygun sektörleri keşfetmesi.
Ø Ağ Kurma Fırsatları (Networking): Öğrenciler ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi.
Ø Deneyim Paylaşımı: Sektör uzmanlarının tecrübelerini aktarması.
Fuarın Kapsamında Ele Alınacak Paneller;
Ø Sektör Trendleri ve Geleceği
Ø Girişimcilik ve Startup Kültürü
Ø Kariyer Gelişimi ve Liderlik
Ø Yeni Mezunlar için Kariyer Fırsatları
Ø Sektöre Özgü Beceriler ve Yetkinlikler
Ø Dijital Dönüşüm ve Teknolojileri
Ø İş Yaşamı ve Kişisel Gelişim
Fuar Hedefleri;
Ø 6 paydaş üniversite
Ø 50.000'den fazla öğrenci
Ø 100'den fazla işveren
Ø 100'den fazla etkinlik
Fuar Kapsamında Yapılması Gerekenler;
Ø Fuar koordinasyon ekibinin kurulması
Ø İl genelindeki kurumların fuara katılımının sağlanması
Ø Firmaların yönlendirilmesi ve katılımının sağlanması
Ø Stantların kurulması
Ø Tanıtım ve baskı işlerinin yapılması
Ø Dijital ekranların fuar alanına yerleştirilmesi
Ø Alanın süslenmesi ve açılış günü hazırlıkları
Katılım Talepleri;
Ø TUSAŞ
Ø Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
Ø Vakıfbank
Ø ASELSAN
Ø Hazine ve Maliye Bakanlığı
Ø T.C. Milli Savunma Bakanlığı
Ø Türk Telekom
Ø Workindo Teknoloji ve İnsan Kaynakları A.Ş.
Ø Enerji Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Gen. Müd.
Ø Malatya Defterdarlığı
Ø Sermaye Piyasası Kurulu
Ø Kariyer.net
Ø Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.
Ø LÖSEV
Ø Club Med Fransız Tatil Köyleri Zinciri
Ø Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fuarın gerçekleşeceği tarihler ve katılımcı firmalar hakkında detaylı bilgilere de değinilen toplantı sonunda, organizasyonun tüm yönlerinin ele alındığı bir işbirliği platformunun oluşturulacağı açıklandı.