Mars Logistics ve LODER (Lojistik Derneği) iş birliğiyle bu sene 21.’si düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda öğrenciler bu sene de takımlar halinde yarışarak gerçek lojistik vakaların çözümlerini bulmak için çalıştılar. Türkiye’deki bütün üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmanın bu seneki kazananları belli oldu.
Öğrencilerin program adında lojistik kelimesi olan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi, program adında lojistik kelimesi olmayan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi ve program adında lojistik kelimesi olan 2 yıllık meslek yüksek okul kategorisi olmak üzere 3 farklı kategoride başvurularını yaptığı yarışmaya bütün kategorilerde toplamda 1.000’e yakın öğrenci başvurdu.
Katılımcılardan vakaları çözerken bilgi ve becerilerini kullanmalarının yanı sıra analitik düşünme ve bütünsel bakış faktörlerinde de başarılı olmaları beklenen yarışmanın final etabına jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme ve elemeler sonucunda 5 takımdan toplam 15 öğrenci katıldı.
13 Ekim Pazar günü online olarak gerçekleştirilen final etabında öğrenciler, sektör temsilcileri ile akademisyenlerden oluşan jüriye hazırladıkları vaka çözümlerini sundu. Geçtiğimiz senelerde tedarik zinciri, depo tasarımı ve yönetimi, fuar ve etkinlik lojistiği, çok modlu taşımacılık gibi konulardaki gerçek vakaların çözümlerini planlayan öğrenciler, bu sene bozulabilir kargo taşımacılığı konusunda bir vakayı çözümüne kavuşturdu. 3 kategoride gerçekleştirilen sunumların ardından birinciler Maltepe Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu öğrencileri oldu.
21. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
A Kategorisi (program adında lojistik kelimesi olan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi) birincisi Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Hüma Beyza Fırat, Muhammet Yavuz Yardımcı ve Furkan Yıldırım olurken, A Kategorisi ikincisi ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri Hüseyin Sabuncu, Özkan Öztürk, Nazım Berktuğ Aşer oldu.
B Kategorisi (program adında lojistik kelimesi olmayan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi) birincisi Trakya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri Umut Şentürk, Merve Yazıcı ve Serra Yağcı olurken, B Kategorisi ikincisi ise Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri İrem Merve Kent, Güler Buse Duman ve Hatice Batmaz oldu.
C Kategorisi kazananları (program adında lojistik kelimesi olan 2 yıllık meslek yüksek okul kategorisi) İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu Lojistik Programı öğrencileri Asrın Dönmez, Talha Pekbey ve Furkan Akgün oldu.
Mars Logistics Hakkında:
1989 yılında kurulan, 2.850’nin üzerinde profesyonel çalışanı olan Mars Logistics, tüm lojistik hizmetlerinin sunulduğu bir grup şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunan Mars Logistics, proje taşımacılığı, intermodal taşımacılık, fuar ve etkinlik lojistiği, depolama, gümrük yönetimi ve sigorta alanlarında da hizmet vererek müşterilerine entegre bir sistem sunmaktadır. Merkezi İstanbul’da olan, yurtiçinde ve yurtdışında şubeleri bulunan Mars, 290.918 m²’lik açık ve kapalı alanda gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri ile müşterilerine akıllı çözümler sağlamaktadır. Mars Logistics başta otomotiv ve tekstil olmak üzere kimya, sağlık, kozmetik, enerji, perakende gibi birçok sektöre sektör bazında özel çözümler geliştirmektedir. Türkiye’nin en genç ve en büyük filolarından birine sahip olan Mars Logistics, Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’e karayolu taşımacılığı hizmeti vermektedir. WIN’in kurucu üyesi olan Mars Hava ve Deniz Kargo ise dünyanın tüm ülkelerine ulaşmakta ve havayolu & denizyolu taşımacılığında da profesyonel bir sistem sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük 150 şirketi arasında yer alan Mars, yayınladığı sürdürülebilirlik raporu ile Türkiye’deki GRI onaylı A+ seviyesindeki ilk 10 firmadan birisi olmayı başarmıştır. Lojistik sektöründe fark yaratarak büyümesini sürdüren Mars Logistics, Intermodal Taşıma Sistemi ile çevreci ve sürdürülebilir bir hizmet modeli sunmaktadır. Sektörde sürekli gelişimi ve değişimi hedefleyen Mars, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde özellikle eğitime destek vermeye odaklanmıştır.