ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

“TEMEL HEDEFİMİZ MALATYA’NIN ÇOK MERKEZLİ BİR ŞEHİR OLMASIDIR”

 

20 Eylul 2024 22:18
“TEMEL HEDEFİMİZ MALATYA’NIN ÇOK MERKEZLİ BİR ŞEHİR OLMASIDIR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şubesi’nin açılış törenine ve 2. Olağan Genel Kurul toplantısına iştirak ederek, Malatya Şube Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Şarlak ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

ASKON Malatya Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu ve Malatya Şube binası açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın tek merkezli değil, çok merkezli bir şehir olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Er, konuşmasında; “Türkiye şu anda savunma alanında ve her alanda epey bir mesafe katetmiş durumda. Ekonomimizle uğraşmaya çalışan, ekonomimizi alaşağı etmeye çalışan güçlere karşı Allah’ın izniyle mücadele ediyoruz. Elbette ki coğrafyamız, zor bir coğrafya olduğundan afetler de oluyor. Memleketimiz büyük bir afet yaşadı. Maalesef Malatya’mız diğer illere göre çok yara aldı. Malatya’mız hakikaten Hatay’dan sonra en çok hasar alan il durumunda. Şu anda çalışmalarla ilgili çok ciddi mesafeler kaydetmekteyiz. Malatya’mız tek merkezli olunca ve tek merkezli çarşımız da çökünce hayallerimiz çöktü, umutlarımız çöktü. Böylesine acı bir tecrübe bir daha gösterdi ki Malatya’mızın tek merkezli değil, çok merkezli bir şehir olması gerekiyor. İnşallah biz bunun gayreti içerisinde olacağız” dedi.

“SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE BU ŞEHRİ İNŞA EDECEĞİZ”

Devletin deprem bölgelerine verdiği desteklerden de bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Devletimiz birçok konuda tasarruf tedbirleri alıyor ama deprem bölgesinde hiçbir kısıtlama yoktur. Bu konuda desteklerini her daim veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza teşekkür diyorum. Projelerimiz var, gücümüz var, enerjimiz de var. Dolasıyla biz çalışmalarımızı yapacak kudrete sahibiz. Tüm ihalelerimiz tek yapılıyor ve hepsini de tek tek takip ediyoruz. Hiç endişeniz olmasın. Siz değerli kardeşlerimizle birlikte bu şehri inşa edeceğiz. Bildiğiniz gibi üç belediye olarak bir sinerji yakaladık, bir plan notu çıkardık ve yerinde dönüşümün de önünü açtık” dedi.

Genel Kurul toplantısı ve şube açılışının ardından ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak ile beraberindeki heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i makamında ziyaret ederek, istişarelerde bulundular.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.