ALTIN
 3.045,53
DOLAR
 34,3445
STERLİN
44,5695
EURO
 37,3576

Vali Ersin Yazıcı Deprem ve Ruh Sağlığı, Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma Çalıştayına Katıldı

 

03 Haziran 2024 11:28
Vali Ersin Yazıcı Deprem ve Ruh Sağlığı, Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma Çalıştayına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile 7 Aralık Kilis Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Deprem ve Ruh Sağlığı Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma Çalıştayı”na katıldı.

Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Konferans Salonunda düzenlenen çalıştay programına; Vali Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Altan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Vali Yardımcısı Osman Kural, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda; Vali Ersin Yazıcı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Zeynep Sağır konuşmacı olarak yer aldı.

Asrın felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Yazıcı “ Deprem bölgesindeki vatandaşlara güzel bir toplum oluşturabilmek için Turgut Özal Üniversitesi ile 7 Aralık Kilis Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Deprem ve Ruh Sağlığı, Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma Çalıştay programında bir aradayız. Depremde kaybettiklerimizle beraber inancımız gereği yaşamaya devam etmekteyiz. Bu süreçte depremle birlikte hafızalar da kötü anılar ve travmalarla başa çıkmak zor ve unutmak kolay değildir. Bu yüzden kişiye özel destek ve çalışmalar şarttır. Bu anlamda 6 Şubat'tan itibaren bir yandan enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürürken diğer yandan vatandaşlarımıza psikolojik destek vermekteyiz.

Konteyner kentlerde halâ yaşayan vatandaşlarımız var. Başta çocuklarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımıza her türlü desteği sunmaya gayret ediyoruz. Depremin ne demek olduğunu bilen biri olarak, Malatya ilinde bulunmaktan ve hizmet etmekten mutluyum. Kalıcı konutları imar etmekle kalmayıp, devletimizin desteğiyle şehirlerimizi yeniden imar ediyoruz. Göreve geldiğimde %15 oranında gerçekleştirilen yıkımları, şu an itibariyle %98 oranına yükselterek hayalet binaları ortadan kaldırıp, vatandaşlarımızın hafızasında oluşan kötü anıları silmeye çalışıyoruz. Çarşı merkezi fiziksel anlamda ayağa kaldırdığımızda, psikolojik olarak vatandaşlarımız daha iyi olacaktır. Travmaların atlatılabilmesi sadece binaların yıkılması ve onarılması ile değil, aynı zamanda başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza vereceğimiz psikolojik desteklerle mümkündür. Bizler travmalara yönelik bilimsel olarak bu tarz çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Öğretmenlerimize de 6 şubat’tan önce okullarımızda eğlence, spor, kültür ve sanatla ilgili neler yapılıyorsa aynı şekilde deprem sonrası da devam edilmesi yönünde talimat verdim. Çünkü sosyal etkinliklerle çocukların kendilerini normal hissetmeleri bizler için çok önemlidir.” dedi.

Moderatörlüğünü Vali Yardımcısı Osman Kural’ın yaptığı birinci oturum; “Deprem Sonrası Karşılaşılan Güçlükler ve Mevcut Durum” üzerine gerçekleştirildi. İkinci oturum ise Moderatör Prof. Dr. Halil Aldemir’in yönetiminde “Deprem Sonrası Tespit Edilen Sorunlara Yönelik Çözüm Önerileri” üzerine gerçekleşti.

Çalıştay, Moderatör Prof. Dr. İlhan Erdem’in değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.